Projecten: 

Hieronder zijn diverse projecten omschreven waarbij problemen zijn voorgevallen en opgelost.

"Vlaggen" van Halsetiketten - CAS 300

Bij een producent van dranken speelde het probleem dat halsetiketten van de fles af gingen staan in horizontale richting. De samenloop van teveel vocht in de lijm en een te lage tack waren hier de oorzaak van. Met de inzet van de CAS 300 (watergedragen caseïne-lijm) voor alle toepassingen is dit probleem naar tevredenheid opgelost.

Uitgespaarde etiketten op caroussel hotmelt etiketteermachine (bv. Krones, Langguth)

Het betreft een vertikale blikettiketteermachine (caroussel) die een pickup en een afplak station heeft. Probleem was hier dat door de uitsparingen van de overlap het etiket niet direct aan de rand werd opgepakt maar pas te laat. Door deze verschuiving in horizontale richting moest de lijm het label perfect aangrijpen omdat alle marge al verspeeld was. De HM 1474 (hotmelt) heeft dit perfect kunnen doen.

Scheve overlap in bij langsloper etiketteermachine

Bij de zogenaamde langsloper machines wil het etiket nog wel eens scheef trekken, vooropstellend dat dit voornamelijk een machine probleem is kan de lijm hierin veel oplossen. Een zeer hoge tack kan vaak een oplossing bieden. (CAS 301).

Vervuiling op langsloper

Een veel voorkomend probleem bij langsloper machines is vervuiling van het etikettenstation met lijm. Dit komt meestal doordat de lijm niet speciaal is gemaakt voor deze machines. De lijm hoopt zich dan op aan de achterkant van de rakel. Ideale oplossingen zijn:

Voor glas:Intercol CAS 360

Voor kunststofetiketteren: Intercol AA 570 A